O NAMA

 

LUPO je inovativna i jedinstvena platforma u Bosni i Hercegovini koja sa jedne strane omogućava jednostavan i brz način povezivanja korisnika u potrazi za mnogobrojnim uslugama, a sa druge stane jednostavnu i brzu promociju mnogobrojnih usluga, putem mobilne aplikacije.

Platforma LUPO je virtuelni oglasni prostor u isključivom vlasništvu izdavača ZOD “LUPO” na kojoj korisnici mobilne aplikacije u za to predviđene oglasne prostore, u svoje ime i isključivo svoju odgovornost nude pružanje usluga i/ili potražnju usluga, sa posebnom napomenom da su svi korisnici sami odgovorni za istinitost, tačnost, vjerodostojnost, kao i općenito zakonitost svih navoda iz objavljenog oglasa.

Korištenje LUPO aplikacije

Korisnik objavljuje Oglas ponude i/ili potražnje usluge na LUPO platformi. Oglas mora sadržavati sljedeće informacije: Naziv, Kategorija i podkategorija, Tip (Ponuda ili Potražnja), Lokacija, Opis, a pored navedenog oglas može sadržavati sljedeće informacije:
Fotografije, Datum, Vrijeme, Cijena.
Nakon što korisnik objavi Oglas ponude i/ili potražnje usluge, korisnici mogu aplicirati na Oglas. Pri apliciranju na Oglas korisnici su dužni popuniti Opis usluge koju nude ili traže a pored Opisa, mogu u aplikaciji priložiti Fotografije, Cijenu, Lokaciju, Datum i Vrijeme. Korisnik može prihvatiti više ponuda na isti Oglas ponude usluga istovremeno, a samo jednu ponudu na isti Oglas potražnje usluge koji se nakon potvrde o završenom poslu trajno briše sa vidljive pretrage. Nakon što korisnik usluge u Oglas ponude i/ili potražnje usluge potvrdi da je dogovoreni posao završen, ima priliku ostaviti recenziju i ocjenu korisniku koji je izvršio uslugu. Svaki korisnih može kreirati jedan Oglas ponude usluge u istoj potkategoriji i neograničen broj Oglasa potražnje za uslugom u svakoj potkategoriji. Za dodavanje u Oglas većeg broja fotografija od predviđenog broja i isticanje Oglasa koristi se LUPO kredit, o čemu možete više pročitati na LUPO kredit.

Potrošnja LUPO kredita

 

 

Fotografije u Oglasu:

  • prve 3 fotografije besplatno,
  • svaka naredna 10 LUPO kredita (maksimalan broj je 10 fotografija)

Isticanje Oglasa:

  • Oglas usluge: isticanje 7 dana, 50 Lupo kredita,
  • Oglas Potrebe za uslugom: isticanje 7 dana, 25 Lupo kredita.

Ocjenjivanje

 

Korisnik nakon što potvrdi da je usluga završena može ocijeniti i ostaviti recenziju korisniku koji je izvršio uslugu. Prilikom ocjenjivanja korisnici su obavezni pridržavati se sljedećih kriterija:

  • ocjenjivati se može samo osoba s kojom ste imali direktno iskustvo,
  • zabranjeno je koristiti se psovkama, uvredljivim, rasističkim jezikom te jezikom mržnje,
  • ocjenjivanje ne smije sadržavati diskriminirajuće reference po bilo kojoj diskriminatornoj
    osnovi iz Zakona,
  • ne odobrava se donositi zaključke o zakonitosti nečijeg postupanja,
  • zabranjena je objava lažnih i obmanjujućih izjava,ne smijete organizirati kampanju koja
    potiče druge na objavljivanje recenzija, bilo pozitivnih ili negativnih.‍

LUPO zadržava pravo prihvatiti, odbiti ili ukloniti ocjene prema vlastitom nahođenju. LUPO nema obavezu pregledati i brisati ocjene i komentare.